Bild på Ida, Rehabotekets legitimerade Fysioterapeut

Lär känna vår legitimerade fysioterapeut Ida!

Ida har varit en del av Rehaboteket-teamet sedan januari 2024 och har snabbt blivit en ovärderlig resurs för våra kunder. Med en bred bakgrund inom både neurologisk rehabilitering och muskel- och ledbesvär, har hon en djup förståelse för hur kroppen fungerar och hur den kan återhämta sig från skador. I detta blogginlägg får du lära känna Ida bättre, både som fysioterapeut och som person.

Bild på Ida vår legitimerade Fysioterapeut

Berätta om dig själv och din bakgrund?
Jag är legitimerad fysioterapeut i grunden och har dels arbetat inom slutenvården med neurologisk rehabilitering men även inom primärvården och med led- och muskelrelaterade besvär.

Vad var det som fick dig att vilja utbilda dig till fysioterapeut?
Jag har sysslat med idrott under hela mitt liv och har under åren drabbats av olika överbelastningsskador som jag behövt rehabilitera. På så sätt kom jag i kontakt med fysioterapin. Jag har alltid varit intresserad av människokroppen, men det var aldrig sjuksköterskeyrket eller läkaryrket som lockade mig. Det jag gillar med fysioterapin är att fokus ligger på aktiva behandlingar och träning – saker som patienten kan göra själv och som ofta kräver minimalt med materiella resurser. Kroppen är otroligt anpassningsbar. Om du utsätter den för belastning, svarar den genom att bli starkare och tåligare, och du flyttar hela tiden fram gränserna för vad du klarar av.

Hur kan dina råd och expertis hjälpa våra kunder?
Min viktigaste uppgift på Rehaboteket är att hjälpa dig som kund att hitta en produkt som passar just dig, baserat på din sjukdoms- eller skadebakgrund och dina behov. Min drivkraft som fysioterapeut har alltid varit att hjälpa människor tillbaka till ett så aktivt liv som möjligt, utifrån deras individuella förutsättningar.

Vad är det bästa med att jobba på Rehaboteket?
Det bästa med mitt jobb är när en kund återkommer och berättar hur en produkt har hjälpt dem i vardagen och förändrat deras liv till det bättre. Den känslan slår det mesta!

Vad innebär det att få produktrådgivning av en legitimerad fysioterapeut jämfört med annan rådgivning?
Som fysioterapeut har jag bättre kunskap om olika besvär i rörelseapparaten och om medicinska tillstånd än vad en säljare utan medicinsk bakgrund har. Ibland har kunden inte hunnit träffa medicinsk personal eller fått en diagnos. Då kan jag, baserat på min yrkesbakgrund och det kunden berättar om sina problem, oftast ge ett råd om en lämplig produkt som kan lindra besvären. Det händer även att jag avråder en kund från ett köp om det finns risk att produkten skulle kunna göra mer skada än nytta.

Vad gör du helst på fritiden?
Jag är en hängiven långdistanslöpare och älskar att springa! Jag tycker också om att läsa och resa, och jag kombinerar gärna mina resor med en löpartävling. Enligt mig är det bästa sättet att upptäcka en ny stad på att ta en morgonjogg genom den.